Isparta Akdeniz’in kuzey yıldızıPisidia Antiokheia: Isparta Likya yolundan sonra Türkiye’nin ikinci uluslararası yolu St. Paul Yolu, Epiktetos’un 1200 yıl önce hür...
Kış istikametiŞAVŞAT /ARDAHAN /KARS Karadeniz, yoğun iklim koşulları ve zorlu coğrafi yapısı ile ülkemizin en aksiyonlu bölgelerindendir bilirsiniz....
Sagalassos;Bir Eski Zaman Heykelinin Direnen YalnızlığıBir Eski Zaman Heykelinin Direnen Yalnızlığı: Sagalassos Bir an önce görülsün diye Akdeniz / toroslarda ağaçlar / hep çocuk kalır.. (Onur...
OCAKBAŞI BAHANE ET’iN ADAMI ŞAHANEÜlkemiz topraklarında ilk ocakbaşı işletmeler Osmanlı'nın son dönemlerinde Adana, Hatay, Gaziantep gibi şehirlerde ortaya çıkmış. Aynı...
BENCE BU iŞ OLUR GASTRONOMi BAŞKENTi iSTANBUL Gaziantep en çok da onun döneminde Gastronomi çoşkusunu fazlasıyla yaşadı. Gaziantep’in kültürel tanıtımının yanı sıra Gastronomi dalında...
YEMEKLERİN YERİNİ HAPLAR ALACAKLEZZET KUŞAĞI İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüzde kadar beslenme ve yemek tarihi de çeşitli gelişimler göstermiştir. Avcılıktan,...
İstanbul’un karadenizi “Beykoz” da doğal kahvaltı Cemal Süreyya’nın da dediği gibi; “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” Benim düşüncem...
Siirt Büryan Kebabını Yemeden ÖlmeyinÖzel olarak yapılan kuyularda 800 derecelik ateşte, yaklaşık 2 saatte pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, Siirt’in...