top of page

Tüm Yazarlar

Siirt Büryan Kebabını Yemeden Ölmeyin



Özel olarak yapılan kuyularda 800 derecelik ateşte, yaklaşık 2 saatte pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, Siirt’in vazgeçilmez en önemli lezzetleri arasında yer alıyor.


Büryan kebabı 3 metre derinliğinde ve bir metre genişliğindeki kuyularda kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanıyor.Büryan oldukça zahmetli ve emek isteyen bir kebap. Büryanın üç aşamadan geçtiğini biliyor muydunuz?

Geceden hazırlıklar başlar ki sabah erken saatlerde yemek isteyen müşterilerine hazır olsun.Meşe ağacından ateşi hazırlanan büryanın 30 dakika sonra yanan ateşin köz haline gelmesinin ardından hazırlanan içi su ve kemik dolu bakır kazanın kuyunun içine indirilerek ilk aşaması yapılır.

İkinci aşamasında kemiklerinden sıyrılmış kuzu etlerinin monte edilmiş çengellere asılarak, havada kalacak şekilde kuyunun içine sarkıtılır, kuyunun üzeri kapakla kapatıldıktan sonra hava geçirmeyecek şekilde kapağının çamur haline getirilen kül ile örtülür ve kebab kendi buharıyla pişmeye bırakılır.


En son aşamada ise, ekmeğin üzerinde dilimlenen büryan tuzlanıp fırında ısıtıldıktan sonra müşteriye servis edilir. Biz yedik doyamadık tadına siz de en kısa zamanda mutlaka yerinde yemeye gidin.



Ahmet Kerem Kaynar

Comentarios


Güncel Yazıları Kaçırmayın

Abone Olun Güncel Yazıları Mailinize Yollayalım

©2018 by Gurme. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page