![](https://static.wixstatic.com/media/28fd66_81c922cceba144eea5d45963256e5d0a~mv2_d_3024_4032_s_4_2.jpg/v1/fill/w_980,h_1307,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/28fd66_81c922cceba144eea5d45963256e5d0a~mv2_d_3024_4032_s_4_2.jpg)
İstanbul’da ya da başka büyük şehirlerde yaşayan hiç kimse hafta sonu Gastronomi turu ya da gezi için Malatya’ya gitmeyi aklına bile getirmiyor. Çünkü alışılmış yerler Gaziantep, Adana, Mardin, Kapadokya vs. varken Malatya’ya gitmek unutuluyor. Arapgir’in üzümü, Yeşilyurt’un kirazı, Hekimhan’ın cevizi Kayısının başkentidir Malatya. Şair boşuna dememiş “Malatya Malatya bulunmaz eşin “ diye...
Herkesi gardaş bilen,ilk gördüğünde bile çay ısmarlayan Ahmet kaya’nın,Kemal Sunal’ın, Turgut Özal’ın ve en önemlisi yöresel modernliğin yaşatıldığı şehrin adıdır Malatya... Al sana gitmek için sebep;Bu ülkede ne kadar güzellik ve başarı hikayesi varsa ne hikmetse Malatya’dan çıkıyor. Boşuna 44 plaka alınmamış yani.Adamdaki zekaya bak hayran kalmamak elde değil.
“Randevumu alırım ,keyfime bakarım” sloganıyla yola çıkan işletme Randevusuz çat kapı müşteri kabul etmiyor. Hemde Malatya’da...
İlk algınız bu ne, böyle saçmalık mı olur!! diyebilirsiniz .Fakat yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda kendinizi özel hissedeceğiniz bir uygulama ile karşılaşacaksınız.Dünyada Sadece Michelin yıldızlı Restoranlarda günler,haftalar hatta aylar sonrasına Randevu veriliyor. Böyle iş mi olur! Altı üstü bi yemek yiycem! diyebilirsiniz.Tavacı Emirhanoğlu işletmecisi Serhat bey bu konuda çok kararlı.Buradaki amaç herkes uygun fiyata, kaliteli malzemeler kullanılarak Malatya’nın yöresel yemeklerini gerçek pişirme teknikleriyle ve en doğal, taze halleriyle müşteriyle buluşturmak.
Asıl iş toplu yemek organizasyonu olduğundan bireysel müşteriler için konsept şu şekilde; mekana gelmeden 1 gün önce telefonla arayıp ne yemek istediğinizi, kaç kişi olacağınızı (en az 5 kişi) bildiriyorsunuz. Sizin için toprak güveçde ve taş fırında özel olarak pişiriliyor. Mekana geldiğinizde masanıza dinlenmiş ve fazla beklemeden taze taze kokusu üzerinde mis gibi servisiniz yapılıyor. Bunlar içinde ekstra bir ücret talep edilmiyor.
Klasik restoranların klişeleşmiş pişen yemek tezgaha konulsun gelen yesin! standardına da bir son verilmiş oluyor. Çünkü; öğlen servisinde tezgaha konulan ürünün tazeliği zaman geçtikce ana lezzetinden taviz vermeye başlar.Yemeklerin ortalama pişme süresi 8 saat dir. Toprak Güveçde usta ellerde gerçek bir patlıcan tava, kağıt kebabı,kavurma,kuzu dolma,eli böğründe yemek isterseniz bir gün öncesinden arayıp siparişinizi vermeniz ve geleceğiniz saati bildirmeniz gerekiyor.
Kimse bu durumu sakın ukalalık gibi algılamasın lütfen, herşeyi sizler için en iyi şekilde düşünmüş ve en lezzetli yemekleri yedirmek ve mutlu bir şekilde uğurlamak adına yapılmış bir uygulama...
Eee ne diyelim bize de Alkışlamak düşer.
Slogan; Randevumu alırım keyfime bakarım.
Biz ekip olarak torpilli olduğumuz için Randevu almadan gittik her şeyden afiyetle yedik orada uyumak istedik kısacası doyamadık o muhteşem lezzetlere...
Comments